Stadshotel Ootmarsum
Stadshotel Ootmarsum
image

Stadshotel Ootmarsum

Ongedwongen gastvrijheid van het Twentse land!
 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Gratis parkeren
Gratis Fiets en Wandel routes
sebastian-unrau-aamvgunurpu-unsplash
Beste Prijsgarantie
 — 

Ootmarsum

Middeleeuws

Ootmarsum is ontstaan in de middeleeuwen. Rond 1300 kreeg de plaats stadsrechten. De stad had een regiofunctie voor het omliggende akkerbouwgebied en door de gunstige ligging werd er veel handel gedreven. Midden in het centrum staat de H.H. Simon en Judaskerk. Deze rooms-katholieke kerk heeft zowel  romaanse als gotische kenmerken en is de enige kerk in Nederland die valt onder de Westfaalse romanogotiek.

Folkloristisch

Voor de kerk staan de Poaskearls: een beeldengroep van acht jonge mannen. Zij hadden in vroeger dagen een belangrijke rol in de voorbereiding en uitvoering van de rituelen rond Pasen, zoals het bouwen van een paasvuur. Ook nu nog trekken de inwoners van Ootmarsum met Pasen, hand in hand in een lang lint, zingend door de stad. Ze worden voorafgegaan door de Poaskearls. Zij dragen een hoed, een lange beige regenjas en een zwarte broek. Na de optocht door de stad wordt het paasvuur aangestoken. Jaarlijks trekt dit folkloristisch evenement vele bezoekers.

Kunstzinnig

Aangetrokken door de romantische sfeer van de stad en het idyllische landschap, vestigden zich in de loop der jaren steeds meer kunstenaars in Ootmarsum. Ze wonen en werken hier. U kunt hun werk bewonderen en kopen in de vele galerieën, die de stad rijk is. Ook zijn er talrijke boetiekjes waar u handgemaakte sierraden en kleding kunt kopen. …en gezellig Ootmarsum is een gezellig stadje. Smalle straatjes met schilderachtige gevels en vakwerkhuizen. Kleurrijke boetiekjes, winkeltjes en galerieën. Een plein met cafés, restaurants en zonnige terrassen in de zomer. Maar u begint uw ontdekkingsreis natuurlijk in Stadshotel Ootmarsum. In de receptie van ons hotel vindt u alle informatie die u nodig hebt om niets van Ootmarsum te missen. En als u vragen hebt, staan we altijd voor u klaar.

Dagtripjes

Er zijn talloze mogelijkheden om in de omgeving een dagje uit te gaan. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Klompenmuseum in Goor. Ook landgoed Singraven, met een oude watermolen, is een aanrader. En bezoekt u graag kerken? Dan mag u de mooiste synagoge van Nederland in Enschede niet missen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. In de receptie van ons hotel vindt u een uitgebreide collectie folders. Voor groepen nemen we dagtrips naar keuze op in het programma. Voor groepen organiseren we ook dagtrips naar de Duitse plaatsen Tecklenburg, Münster en Nordhorn.

Wandelen en fietsen

In de omgeving van Ootmarsum kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Met name het Springendal leent zich uitstekend voor het maken van langere wandel- en fietstochten. Dit natuurgebied behoort tot de mooiste van Twente. Het wordt ook wel ‘De tuin van Nederland’ genoemd. Het Springendal is 355 hectare groot en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Auto’s en ander gemotoriseerd verkeer komt u hier niet tegen, want die mogen het natuurgebied niet in. Wat u hier wel aantreft is een ongerept stukje Twente. Uitgestrekte bossen. Beekjes en meertjes die worden gevoed door bronnen. Heuvels, maar ook heidevelden en weilanden. Oude boerderijen in de karakteristieke Twentse bouwstijl en de voor het landschap kenmerkende houtwallen, die de percelen van elkaar scheiden en erosie tegen gaan. Ga erop uit en geniet van het Twentse landschap. Wandel- en fietsroutes liggen voor u klaar in de receptie van ons hotel. Fietsroutes.